LED verlichting op ons park

22 december 2021


Beste TVE leden,

Verheugd kunnen wij jullie mededelen dat deze week de LED verlichting in de masten is komen te hangen i.p.v. halogeen verlichting.

Wij zijn blij dat hierover goed contact is geweest met de gemeente en dat zij ook geloven in verdere verduurzaming van onze club. Naast de eerder geplaatste zonnepanelen is dit weer een nieuwe goede stap in de verduurzaming.  Daarnaast geeft de gemeente ons de gelegenheid om te kunnen genieten van nieuwe en goede led verlichting.

De traditionele halogeen verlichting was een enorme kostenpost in energieverbruik. Bij led verlichting  is namelijk een besparing van 30 tot zelfs 40 % berekend voor onze club. Tevens vindt er door de overstap naar ledverlichting een besparing plaats op het onderhoud dat voor rekening van de gemeente is.

Wij hebben vijf partijen uitgenodigd bij TVE om ons te adviseren en dit aan de gemeente voorgedragen, waardoor wij inhoudelijk meer wisten qua besparingen op de energiekosten en qua kosten op aanleg en onderhoud voor de gemeente. Door dit proces en de opgedane kennis over ledverlichting, hebben wij de gemeente ervan weten te overtuigen dat dit snel gerealiseerd moest worden.

De huidige generatie ledverlichting heeft een levensduur van 25 jaar terwijl de oude halogeen verlichting een levensduur heeft van 5-6 jaar. Bij de berekening is er een terugverdientijd van 8-9 jaar gerekend.

Er verandert momenteel nog niks aan de bekende aan/uit knop, beneden bij de kleedkamers. Wel ga je merken dat het momenteel een veel fellere verlichting geeft. Deze staat namelijk op dit moment nog op 100 % capaciteit. Dimmen is een optie en dan gaan wij richting de 80 % en zelfs naar 10% om het te gebruiken als sfeerverlichting. Daarvoor zijn wel aanpassingen nodig en hierover zijn wij nog in gesprek met de gemeente. Een update hieromtrent volgt zodra wij meer weten.

Kortom, wij zijn trots op dit mooie resultaat en hopen dat dit jullie erg gaat bevallen!

Helaas kan dit voorlopig nog maar tot 17.00 uur….Ga naar de KNLTB website voor de actuele corona maatregelen: https://knltb.nl/nieuws/2021/12/corona-update-harde-lockdown-t-m-14-januari-buitensporten-mag-nog/

Sportieve groet, 

 

Bestuur TVE 

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 43 409 2883

Tennispark TV Eijsden

Moutheuvelweg 7
6245 SL Eijsden

KVK-nummer

40203319