TVE-voorzitter: van Joris naar Koen

20 maart 2020


Toen Joris en ik afgelopen najaar een stukje gingen wielrennen kwam plots de vraag of ik het voorzitterschap van TVE op zou willen pakken, met Philippe Neven als vice-voorzitter. Mijn eerste gedachte was: natuurlijk doen! Het mooie werk dat Joris heeft verricht moet immers voortgezet worden, zodat onze mooie club zijn kracht behoudt en wellicht nog krachtiger wordt!

Dankjewel Joris! Joris was samen met Han Cox de grondlegger van het succesvolle Rabobank Cramignon Toernooi, hij wist de afgelopen 5 jaar het ledenaantal redelijk stabiel te houden, het lukte hem de contributie laag te houden, hij zorgde dat onze kantine gezonder werd en hij hield focus op spelplezier en gezelligheid. Joris is een veelzijdige voorzitter geweest die graag de touwtjes strak in handen had. Tegelijk was hij een voorzitter vol passie! Mooie woorden voor onze clubkampioenen, aandacht voor de kanjers van de onderhoudsploeg, een open oor voor signalen van vrijwilligers en leden etc. Naast het TVE-gebeuren deed hij veel andere dingen die indirect gunstig waren voor TVE, zoals bijvoorbeeld zitting hebben in de sportraad Eijsden-Margraten. Kortom, we mogen super-blij zijn met wat Joris allemaal heeft gedaan voor de club en we zijn hem dan ook erg dankbaar. Hij verdient een waardige opvolger. Ik ga, samen met de andere bestuursleden, mijn grote best doen zijn mooie werk te evenaren.

Inkijkje in Koen Mochten jullie nieuwsgierig zijn naar jullie nieuwe voorzitter, bij deze enige info: Mijn naam is Koen Tijert, ik ben 47 jaar oud en woonachtig in het mooie Eijsden sinds 2009. Daarvoor woonde ik in Vught, Den Bosch en Utrecht. Van oorsprong kom ik uit Haaksbergen in Twente. Ik ben getrouwd met Ellen en onze kinderen heten Iris (14), Bram (13) en Vera (10). Iris en Bram zitten al geruime tijd op tennis en hebben al die jaren les gehad van met name Jos. Zij spelen competitie op zondag 11/17 jaar. Ik speel zelf sinds vorig jaar weer competitie in het voorjaar: heren 35 + op zaterdag en in het najaar mix team 35 + op vrijdagavond. Vroeger speelde ik niet onverdienstelijk, maar helaas heb ik twee keer een voorste kruisbandblessure opgelopen bij het skiën. Vandaar dat ik nu beperkt ben in mijn spel en er herhaaldelijk even uit heb gelegen. Vorig jaar ging het in de competitie gelukkig weer goed dus de verwachtingen voor dit jaar (mits Corona niet te lang blijft hangen…) zijn weer hooggespannen J. Ik werk 4 dagen in de week als optometrist in het Zuyderland Ziekenhuis in Geleen. Ellen is gemeentesecretaris bij de gemeente Beesel. Ervaring met besturen heb ik opgedaan bij een roeivereniging tijdens mijn studententijd in Utrecht en bij de tennisclub in Vught waar ik in de toernooicommissie heb gezeten. Afgelopen 4 jaar zat ik bij TVE in de jeugdcommissie en deed ik de begeleiding van de kinderen die rood/oranje en groene competitie speelden.

TVE: een mooie uitdaging! Ik heb erg veel zin om deze voorzitters-uitdaging aan te gaan! Sinds begin dit jaar ben ik bij de bestuursvergaderingen aanwezig geweest. Daar heb ik gehoord dat er veel speelt ten aanzien van de energetische verduurzaming van de club. Het heeft mijn prioriteit om tot een juiste beslissing te komen wat betreft zonnepanelen en led-verlichting. Verder zien we dat zich voor dit voorjaar een aantal nieuwe jeugdteams heeft ingeschreven. We hebben zelfs weer een rood team van onderop erbij, dus dat is een mooie stimulans voor de club met hopelijk veel nieuwe leden erbij. Rest mij te zeggen dat ik er het volste vertrouwen in heb er samen met Philippe een mooi voorzitterschap van te maken. We willen er alles aan doen om het warme teamgevoel van TVE te behouden en wellicht zelfs uit te bouwen met leuke nieuwe activiteiten én nieuwe leden! Heb jij nog ideeën of wensen? Laat het ons dan weten!!! Hopelijk kunnen we over niet al te lange tijd de banen weer opengooien en volop aan de slag op de tennisbaan. Want uiteindelijk is dat waar het echt om gaat: samen sportief plezier beleven op ons mooie TVE-park! Joris, nogmaals heel hartelijk dank voor al je werk de afgelopen vijf én voor de fijne overdracht naar ons toe. Tot gauw op de baan!

Hartelijke groet aan jullie allen en zorg goed voor jezelf!

Koen Tijert  06-50536846

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 43 409 2883

Tennispark TV Eijsden

Moutheuvelweg 7
6245 SL Eijsden